Моя професія – впевненість у завтрашньому дні

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-2

23 жовтня 2021р.

Про те, що в ДВНЗ «Рівненський коледж економіки та бізнесу» навчаються талановиті студенти, працюють творчі та креативні педагоги, вказують проведені протягом навчального року тижні професій.

Цикл заходів, проведених у межах професійного тижня, спрямований на поглиблення взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчанням та є важливим шляхом їхнього вдосконалення. Колективна методична робота викладачів професійного циклу й майстрів виробничого навчання є найбільш ефективною.

Доказом цьому є тиждень циклу «Харчових технологій і готельно-ресторанної справи», який пройшов у Рівненському коледжі економіки та бізнесу з 19 по 23 жовтня під девізом Професії харчових технологій – це стабільність сьогодні, впевненість завтра, успішність завжди”.

Мета і завдання тижня:
    Підвищення інтересів студентів до обраної професії.
    Здійснення зв’язку теорії і практики.
    Виховання прагнення до досягнення більш високих результатів при отриманні професії кухар, кондитер; офіціант, бармен.
    Створення можливостей для самовираження студентів як творчих особистостей.
Відкриття тижня розпочалося з виставки стінгазет груп спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» та фотозони з теми: «Кулінарія- це мистецтво».

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-2

 2020.10.23_Tigden_cikly_HT-1

 

2020.10.23_Tigden_cikly_HT

 20 жовтня було проведено інформаційну хвилину в коледжі з нагоди Міжнародного дня кухаря та кулінара, студентами ІІІ курсу, групи ХТ-13 та викладачем Шенаур О.В.

 2020.10.23_Tigden_cikly_HT5

 20 жовтня для студентів ІІІ курсу викладач Сухецька А.С. провела гурткове заняття з теми: «Майстерність соляного сомельє». Під час заходу студенти ознайомилися з різними видами солі, а саме: сванська, вулканічна, фльор де сель, ірландська голуба, «Merlo», лаймова, лавандова.

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-12  21 жовтня було проведено засідання гуртка «Culinary arts» викладачами Павлусь Г.В., Терлецькою Л.І. з теми: «Етикет поведінки за столом та сервіровка тематичних столів» для студентів ІІ курсів.

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-14

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-13

 22 жовтня викладач Шенаур О.В. провела відкритий урок у групі ГРС-5 з дисципліни «Основи роботи сомельє» з теми: «Презентація основних виробничих регіонів Італії, їх сортів винограду та вин».

 2020.10.23_Tigden_cikly_HT-15

 2020.10.23_Tigden_cikly_HT-17

 

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-18

22 жовтня відбулася дегустація равликів по-бургундськи, з сиром фета і з сиром філадельфія для викладачів РКЕБ та устриць для студентів ІV курсу. Атмосферна дегустація відбулася із найвишуканішим еногастрономічним поєднанням – равликів, устриць і білих вин.

 

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-7

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-16

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-9

 

23 жовтня студенти І курсу спеціальності «Харчові технології» разом з майстрами виробничого навчання Гусевик Г.М., Зиль Н.Ф. відвідали ресторан «Колиба». Студентам екскурсія до ресторану надзвичайно сподобалася, залишилося багато позитивних вражень, починаючи від інтер’єру закладу та закінчуючи його цікавими ідеями з обслуговування та ін..

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-4

 2020.10.23_Tigden_cikly_HT-8

23 жовтня студенти І курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом з викладачем Терлецькою Л.І. відвідали ресторан «New York Street Pizza». Студенти довідалися про тонкощі ресторанного бізнесу, ознайомилися з екстер’єром та інтер’єром закладу, новітнім обладнанням.

 2020.10.23_Tigden_cikly_HT-10

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-6

 

Такі екскурсії необхідно проводити для того, щоб студенти мали змогу побачити роботу закладів ресторанного господарства, дізнатися про інновації у даній галузі, а також з метою активізації інтересу до майбутньої професії.

 Завершальним етапом проведення тижня циклу стало приготування студентами ІV курсу спеціальності «Харчові технології» смачних подарунків для дітей-сиріт у комунальний заклад «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Рівненської обласної ради, с. Олександрія.

 

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-22

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-21

2020.10.23_Tigden_cikly_HT-20

Сухецька А.С., голова ц/к  харчових технологій і готельно-ресторанної справи

Меню